latinica  ћирилица
27/02/2024 |  15:11 ⇒ 17:58 | Autor: RTRS

Forum "Srpska je vječna dok su joj mladi vjerni" (VIDEO)

"Srpska je vječna dok su joj mladi vjerni" naziv je foruma u organizaciji mladih SPS-a povodom 32 godine od proglašenja prvog Ustava Republike Srpske. Forumu su prisustvovali i mladi iz drugih političkih partija. Doneseni su zaključci koji će biti upućeni institucijama Republike Srpske.
Forum mladih - Foto: RTRS
Forum mladihFoto: RTRS

Na plenumu mladi su donijeli nekoliko zaključaka koji se tiču se Ustava i trenutne političke situacije u Srpskoj. Saglasni su u pružanju pune podrške institucijama i predsjedniku.

- Želimo da se svi mladi uključe i da pokažu da su pokretači i da oni koji su rošeni ovdje, nemaju veze sa jugoslovenstvom i komunizmom, i da želimod a gradimo Srpsku, da čuvamo naš Ustav i slavimo naš dan Ustavnosti - naveo je Milan Unčanin, predsjednik Foruma mladih SPS-a.

Mladi kao da ne razumiju važnost trenutnih politčkih dešavanja i zato ćemo mi, sa ovim zaključcima okrenuti se ka njima da razgovaramo kako bi razmjeli važnost uključenosti u očuvanje Srpske, kao što je pitanje imovine, rekao je predstavnik mladih SNSD-a, Dušan Milošević.

- Ustavom BiH definisane su nadležnosti entiteta, nije definisano nigdje da je BiH ta koja može raspolagati društvenom imovinom - rekao je Milošević.

Mladi su ti koji bi trebalo aktivno da se uključe u političke tokove, jer je ovo jedino mjesto gdje žive, jedan je od zaključaka Foruma.

- Važnost teme je veoma bitna zato što na mladima svijet ostaje i mi koji smo ovdje rođeni, treba da nastavimo da čuvamo institucije Srpske - istakla je Teodora Lukić, mladi DEMOS-a.

- Snaga Srpske je u maladima i smatramo da su mladi ljudi ti koji treba da preuzmuz brigu i borbu o Republici Srpkoj. jer mi koji smo rođeni ovdje nemamo drugu državu osim Srpske - dodala je Marija Stojaković, mladi NPS-a.

Poželjno je da se forumima mladih odazovu i sve političke partije i vlasti i opozicije, jedna je od poruka organizatora.