latinica  ћирилица
28/02/2024 |  07:47 ⇒ 07:52 | Autor: sputniknews.com

Izbor srpskog predstavnika za Evroviziju - prvih osam finalista (VIDEO)

U prvom polufinalu muzičkog televizijskog takmičenja "Pesma za Evroviziju 2024" u utorak uveče je odabrano osam kompozicija koja idu u finale izbora za srpskog predstavnika na Evroviziji.
Beovizija 2024. (foto: youtube.com/@RTSPesmaEvrovizije - screenshot) -
Beovizija 2024. (foto: youtube.com/@RTSPesmaEvrovizije - screenshot)

Sabiranjem sms glasova gledalaca i stručnog žirija, na osnovu pola-pola, biralo se između 14 predstavljenih pjesama.

U finale "Pesme za Evroviziju" prošli su pjevačica Breskvica sa pjesmom "Gnezdo orlovo", zatim Hristina i "Bedem" (njeno ime su voditelji prvo pročitali za finale), Lena Kovačević i "Zovi me Lena" i M.IRA sa "Percepcijom".

Dalje idu i Bojana i David sa pesmom "No no no", Marko Mandić i "Dno", bend Keni nije mrtav sa "Dijamantima" i Zorja i "Lik u ogledalu".

Drugo polufinale slijedi 29. februara, kada će biti izabrano dodatnih osam takmičara, za ukupno 16 koliko će se naći 2. marta u finalu "Pesme za Evroviziju", gdje se bira predstavnik Srbije koji ide u maju na "Pesmu Evrovizije" u švedski grad Malme.

Program su vodili glumac Slaven Došlo i voditeljka Dragana Kosjerina, dok su se iz "zelene sobe" sa izvođačima uključivali Kristina Radenković i Stefan Popović.

Јavni servis Srbije je najavio da će svoj deo prihod od sms glasova sve tri večeri dati udruženju Zvončica za pomoć deci oboljelih od malignih i rijetkih bolesti.