latinica  ћирилица
28/02/2024 |  09:08 ⇒ 09:10 | Autor: SRNA

Samit u Trebinju - mjesto pokretanja budućih energetskih projekata

Samit energetike u Trebinju iz godine u godinu aktuelnošću tema doprinosi razvoju energetike, promovisanju ključnih pitanja za energetsku tranziciju regiona i mjesto je gdje se pokreću i razvijaju nove ideje za buduće projekte i saradnju regionalnih elektroprivreda, rečeno je danas u "Elektroprivredi Srbije".
Samit energetike u Trebinju - Foto: RTRS
Samit energetike u TrebinjuFoto: RTRS

Iz EPS-a su, povodom predstojećeg Petog samita energetike u Trebinju, istakli da je to jedan od najznačajnijih regionalnih energetskih događaja koji okuplja sve relevantne predstavnike energetskog sektora na zapadnom Balkanu, vodeće ljude kompanija i institucija iz ove oblasti.

Stručnjaci EPS-a od početka aktivno učestvuju u radu samita i razmjenjuju iskustva sa kolegama iz regiona, što je posebno važno u vrijeme aktuelne energetske tranzicije i pronalaženja adekvatnih rešenja za značajne izazove u energetskom sektoru.

- Ovaj samit obiluje interesantnim temama iz oblasti obnovljivih izvora, a iz godine u godinu otvaraju se i nova vrata za savremene tehnologije i održivi razvoj u energetskom sektoru - naveli su iz EPS-a.

Samit energetike u Trebinju biće održan od 20. do 22. marta pod sloganom "Energetska povezanost zapadnog Balkana", a osim ove teme, na sedam odvojenih panela i tri razgovora "jedan na jedan" čuće se mišljenja stručnjaka iz oblasti "zelene" enregije, obnovljivih izvora, prenosnih sistema, proizvodnje i tržišta energije.

Generalni sponzor je "Elnos grupa" iz Banjaluke, a pokrovitelji Ministarstvo energetike i rudarstva i Ministarstvo privrede i preduzetništva Republike Srpske, te Ministarstvo spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.