latinica  ћирилица
28/02/2024 |  09:44 ⇒ 10:00 | Autor: RTRS

Nešić: 32 godine Ustava najvjernije svjedočanstvo o državotvornosti srpskog naroda

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić poručio je da su 32 godine Ustava Republike Srpske najvjernije svjedočanstvo o državotvornosti srpskog naroda, njegovom slobodarskom i demokratskom karakteru.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

Nešić je istakao da je srpski narod Ustavom donio čvrstu odluku da nikome ne da ni djelić svoje istorije i prava na svoju zemlju, saopšteno je iz DNS-a.

- Najbolji ustavi su oni koji proizilaze iz volje naroda, a Ustav Republike Srpske je upravo takav jer je proizišao iz potrebe srpskog naroda za samoodržanjem. Napisan i usvojen u miru, Republici Srpskoj je obezbijedio sve pretpostavke našeg opstanka i prava Srba na svoju državnost, kuću, sjećanje i razvoj - naglasio je Nešić.

On je dodao da se danas treba sjetiti svih onih koji su u to vrijeme usvojili ovaj temeljni akt i tako artikulisali volju naroda.

- Ustav Republike Srpske nam pokazuje da je trajno i nepromjenjivo samo ono što je plod volje naroda. Naša obaveza danas jeste da čuvamo Ustav Republike Srpske i njene nadležnosti i da ih neokrnjene ostavimo svojoj djeci i budućim generacijama. Ustav je simbol veličine Srba, to nije samo tekst nego i privrženost precima i zavjet potomcima. Živjela Republika Srpska! - poručio je Nešić.