latinica  ћирилица
28/02/2024 |  10:56 ⇒ 13:48 | Autor: RTRS

Dodik: Razgovorima u Mostaru mogu biti nezadovoljni samo turista Šmit i svjetski putnici

Јedini koji jučerašnjim razgovorima u Mostaru mogu biti kompletno nezadovoljni su turista Šmit i svjetski putnici koji BiH žele kolonijalni status, a njenim narodima status podanika, rekao je predsjednik Srpske i lider SNSD-a Milorad Dodik na društvenoj mreži Iks.
Milorad Dodik - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Kao učesnik sastanka ohrabren sam činjenicom da smo satima konstruktivno razgovarali i pomjerali stvari u dobrom pravcu. Oko nečega ćemo se dogovoriti brže, oko nekih stvari sporije, ali činjenica da naše radne grupe ulažu trud u rješenja, a mi u njihovu implementaciju govori da postoji volja, da vjerujemo u sopstvenu demokratiju, a ne u tuđu demonstraciju sile i nepoštovanja prema nama - rekao je Dodik.

On ističe da EU ne može biti kompletna bez Republike Srpske i BiH u svom sastavu.

- Od EU očekujem da vrednuje činjenicu da je evropski put naš zajednički cilj u vezi s kojim imamo saglasnost i na kojem zajedno radimo već godinu dana. EU ne može biti kompletna bez Republike Srpske i BiH u svom sastavu jer je ona nastala kao mirovni i demokratski projekat da se zaustave vjekovni konflikti u Evropi. I EU i BiH, procesima u kojima odlučuju njihovi lideri, opredjeljuju se jesu li instrument kratkoročnih geopolitičkih interesa u ovim komplikovanim vremenima ili služe ciljevima i narodima koji u njima žive - naveo je Dodik.

Dodik kaže da nikada neće odustati od služenja interesima naroda koji ga je demokratski birao.

- Јedno je sigurno - neću odustati od služenja interesima naroda koji me je demokratski birao i boriću se za naše pravo na istoriju koju pišemo hiljadu godina. Ukratko, BiH može funkcionisati samo kao mala EU ili ne može nikako. Puna razgovora i kompromisa koji nisu po volji svakome, ali ne smiju biti na štetu nikome - rekao je predsjednik Republike Srpske.