latinica  ћирилица
28/02/2024 |  11:16 ⇒ 11:16 | Autor: RTRS

Uhapšen zbog neovlaštene upotrebe oružja

Zbog neovlaštene upotrebe oružja policija je u Derventi uhapsila lice sa područja Prnjavora.
PU Doboj - Foto: SRNA
PU DobojFoto: SRNA

- Lice čiji su inicijali I.S. uhapšeno je sinoć oko 19.40 časova. Protiv njega će nadležnom sudu biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka, saopšteno je danas iz Policijske uprave Doboj.

Požar kojije sinoć prijavljen na pomoćnom objektu u Derventi je lokalizovan, a povrijeđenih nije bilo. Lokalizovali su ga pripadnici Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Derventa, a uviđaj će danas biti obavljen.

Iz policije su naveli da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj.

U Derventi je juče uhapšen vozač R.T. sa područja Srpca koji je odbio da se podvrgne testiranju na prisustvo droge u organizmu, pješak S.S. sa područja grada sa 1,63 promila alkohola u organizmu, a u Brodu pješak S.B. sa 2,22 promila alkohola. Svima njima izdat je prekršajni nalog.

Pripadnici Policijske stanice Doboj dva oduzeli su juče vrećicu sa marihuanom od lica S.G. iz Petrova tokom pretresa objekta koji koristi u Doboju.

Nakon dokumentovanja predmeta protiv S.G. biće dostavljen izvještaj Okružnom tužilaštvu Doboj o izvršenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Dobojska policija uhapsila je i lice čiji su inicijali D.Š. od kojeg je oduzeto 5,3 grama marihuane i 9,1 gram nepoznate droge, kao i drugi predmeti namijenjeni za konzumiranje droge.

Policija ovo lice dovodi u vezu sa provalom u kuću na području grada odakle je ukralo određene predmete.

Protiv uhapšenog slijedi izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Doboj o izvršenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i teška krađa.