latinica  ћирилица
28/02/2024 |  12:21 ⇒ 12:29 | Autor: RTRS

Nešić: Radimo na razbijanju organizovanih grupa za krijumčarenje migranata

Ministar bezbjednosti BiH Nenad Nešić potvrdio je informacije, koje su prenijeli hrvatski mediji, da na području Bihaća djeluje šest organiziranih, naoružanih bandi krijumčara ljudima, te da se intenzivno radi na njihovoj neutralizaciji.
Nenad Nešić - Foto: RTRS
Nenad NešićFoto: RTRS

- To je informacija sa kojom mi već duže vrijeme raspolažemo i to je u stvari naša informacija koju su iz Uprave za granicu Hrvatske podijelili medijima. Naše bezbjedonosne agencije već su radile na tom planu. Određeni broj lica je uhapšen, a za jedan broj njih će biti izvršena ekstradicija u zemlje potraživanja. Takođe, naše bezbjedonosne agencije će u narednom periodu neutralizovati bilo kakvu mogućnost ugrožavanja bezbjednosti građana ali i migranata bilo gdje na teritoriji BiH - rekao je Nešić za Avaz.

Teško je procijeniti ukupan broj pripadnika organiziranih kriminalnih grupa, ali Nešić precizira da je do sada uhapšeno više od deset osoba, od kojih neke traži Srbija.

- Imamo dobru saradnju sa policijom Srbije i Hrvatske i zajedno s njima radimo na neutralizaciji kriminalnih grupa sastavljenih od migranata koji su naoružani. U narednom periodu izvršićemo nove akcije i imaćemo rezultate. Nažalost, migrantska kriza je pogodovala razvijanju "biznisa" krijumčarenja ljudi i za to se uzimaju novčani iznosi koji nisu tako mali. To predstavlja novu granu organizovanog kriminala - ističe Nešić.