latinica  ћирилица
28/02/2024 |  12:59 ⇒ 12:59 | Autor: SRNA

Radivojša: Srpske povratničke opštine na rubu egzistencije

Srpske povratničke opštine Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo na rubu su egzistencije i niko na njih ne obraća pažnju, rekao je načelnik opštine Glamoč Nebojša Radivojša.
Nebojša Radivojša - Foto: RTRS
Nebojša RadivojšaFoto: RTRS

- Sramno je što ove opštine ništa nisu dobile Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara za 2023. godinu - dodao je Radivojša.

On je istakao da je opština Glamoč aplicirala sa više projekata Ministarstvu za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara u 2023. godinu, ali da im nijedan nije odobren.

- Aplicirali smo sa projektima za održiv povratak i infrastrukturu, jer Glamoč je opština na koju se treba obratiti pažnja, kao i na susjedne povratničke opštine, ali evo dokaza da nismo dobili ništa - naglasio je Radivojša.

Prema njegovim riječima, nebriga FBiH, ali i nivoa BiH prema povratničkom stanovništvu dovešće do iseljavanja.

- Male opštine ne mogu participirati značajno u vlasti i samim tim niko na njih ne obraća pažnju, a bez malih lokalnih zajednica nema ni velikih - naveo je Radivojša.

U raspodjeli infrastrukturnih i drugih projekata Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara za 2023. godinu srpskim povratničkim opštinama u FBiH nisu dodijeljena sredstva.