latinica  ћирилица
28/02/2024 |  14:02 ⇒ 14:03 | Autor: SRNA

Djelimično odbijena žalba Kajmakovićeve

Drugostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH potvrdila je odluku Prvostepene komisije kojom je Diani Kajmaković izrečena disciplinska mjera premještanje sa mjesta zamjenika glavnog tužioca na mjesto tužioca Tužilaštva BiH.
Diana Kajmaković - Foto: Screenshot
Diana KajmakovićFoto: Screenshot

Iz VSTS-a je saopšteno da je Drugostepena disciplinska komisija djelimično uvažila žalbu Kajmakovićeve, tako što je preinačena odluka Prvostepene disciplinske komisije na način da se odbija tačka kojom je tužena proglašena odgovornom za disciplinski prekršaj.

Riječ je o dijelu odluke Prvostepene komisije, kojom je Kajmakovićeva proglašena odgovornom što je, obavljajući poslove rukovodioca u Tužilaštvu BiH, u sefu u svojoj kancelariji bez propisnog evidentiranja držala dokumenta sa oznakom stepena tajnosti primljena u periodu od 8. novembra 2021. do 24. avgusta 2022. godine tako što su joj dostavljana "na ruke", a odnose se na predmete "Skaj aplikacija".

To je za posljedicu imalo neevidentiranje tužilačkih spisa u skladu sa propisima ili neulaganje u postojeće tužilačke spise i propuštanje raspolaganja dokumentacijom od postupajućih tužilaca, te je, kako se navodi, propustila da navedenu dokumentaciju razduži i preda vršiocu dužnosti glavnog tužioca.

Žalba Kancelarije disciplinskog tužioca na odluku Prvostepene disciplinske komisije VSTS-a BiH u cjelosti je odbijena kao neosnovana.

Na Odluku Drugostepene komisije postoji mogućnost žalbe Vijeću u cjelini i to isključivo u pogledu izrečene disciplinske mjere.