latinica  ћирилица
28/02/2024 |  17:39 ⇒ 19:19 | Autor: RTRS

U Beogradu prijem povodom Dana i Ustava Republike Srpske

U Beogradu je u toku prijem povodom Dana Republike Srpske i dana kada je proglašen prvi Ustav Srpske.
Beograd - Foto: RTRS
BeogradFoto: RTRS

Prenos na RTRS, našem portalu i Јutjub kanalu.

Prijemu u Domu vojske Srbije prisustvuju Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije, predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednici skupština Srpske i Srbije Nenad Stevandić i Vladimir Orlić.

Na prijemu, koji je počeo intoniranjem himi Srbije i Republike Srpske prisutni su i ministri za naučnotehnološki razvoj i visoko obrazovanje Željko Budimir, unutrašnjih poslova Siniša Karan, ministar rada i boračko-invalidske zaštite Danijel Egić, energetike i rudarstva Petar Đokić, saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović, ministar za rad i socijalna i boračka pitanja Nikola Selaković, kao i šef Predstavništva Republike Srpske Mlađen Cicović, koji je i domaćin prijema.

Svečanosti prisustvuju predstavnika diplomatskog kora, istaknutih ličnosti iz svijeta kulture, nauke, umjetnosti, privrede i sporta Srbije i Srpske, akademici, generali, naučnici, predstavnici zavičajnih udruženja i druge zvanice.

Prijem se održava u Domu vojske Srbije i deseti je po redu jubilarni prijem u Beogradu povodom obilježavanja dva značajna datuma.

Šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović najavio je prisustvo zvaničnika Srpske i Srbije, istaknutih umjetnika, naučnika, akademika, generala, predstavnika zavičajnih udruženja i brojnih drugih zvanica.

Cicović očekuje, uz pozdravne riječi domaćina, zvaničnika Srpske i Srbije, i blagoslov Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija.