latinica  ћирилица
28/02/2024 |  17:47 ⇒ 20:02 | Autor: RTRS

Kojić: Nećemo odustati, uskoro spisak i novi dokazi (VIDEO)

Ambasada SAD u BiH saopštila je da nije dobila pismo predsjednika Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Srebrenice Branimira Kojića u kome traži da se iz SAD isporuči Almir Beganović, koji je brutalno mučio i ubio Nenada Rankića.
Branimir Kojić - Foto: RTRS
Branimir KojićFoto: RTRS

Iz Ambasade su kao adresu za ovo pitanje naveli američko Ministarstvo pravde.

Kojić kaže da neće odustati i najavljuje da će uskoro objaviti spisak od više stotine Bošnjaka koji žive u Americi, a u Memorijalnom centru u Potočarima zavedeni su kao poginuli.

Branimir Kojić i porodice poginulih iz Bratunca neće odustati.

Dokaze, sa fotografijama i izjavama svjedoka o monstruoznom ubijanju Nenada Rankića ponovo će uputiti američkoj ambasadi ali sada preko Ministarstva pravde u Savjetu ministara BiH.

- Oni su nama poručili da mi treba da se obratimo ministarstvu pavde SAD-a a sada pitam Marfija čemu onda služi ambasada, kada dodđe do ovoga, oni treba da obavljaju sve poslove administracije. Kada je u pitanju neko ko je počinio zločin i genocid, oni itekako stavljaju etiketu srpskom narodu genocidnog naroda itekako ponižavaju srpske žrtve samim tim što nikada nisu došli na srpsko stratište - rekao je predsjednik Skupštine Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Branimir Kojić.

Kojićevu inicijativu podržale su i druge organizacije proistekle iz Odbrambeno- otadžbinskog rata.

Kažu da srpski narod u očima zapadnog dijela međunarodne zajednice je narod drugog reda i do sada nije bilo kazne za zločine nad Srbima i zato treba istrajati.

Ovakav odgovor američke ambasade očekivan je za Udruženje žena žrtava rata Republike Srpske. Kažu da "mit" o Srebrenici i scenario Zapada da su u BiH Srbi agresori a Bošnjaci žrtve ne smije "pasti".

To neće obeshrabriti porodice poginulih u daljem istraživanju i dokazivanju istine .

- Evo sad najavljujem da ću uskoro objaviti spisak muslimana živih, koji žive u Americi a oni se nalaze na nišanima u Potočarima - dodao je Kojić.

Kojić pojašnjava da je riječ o spisku od više stotina imena iz Srebrenice, Bošnjaka čija su imena upisana u Memorijalnom centru Potočari kao stradali.