latinica  ћирилица
28/02/2024 |  18:37 ⇒ 19:40 | Autor: RTRS

Selaković: Na mapi našeg naroda, Republika Srpska zauzima izuzetno važno mjesto (FOTO/VIDEO)

Na mapi našeg naroda Republika Srpska zauzima izuzetno važno mjesto i nikada nismo uskraćivali drugima ono što smo željeli sami sebi, rekao je izaslanik predsjednika Srbije i ministar za rad i zapošljavanje u Vladi Srbije Nikola Selaković tokom prijema u Beogradu povodom Dana i Ustava Republike Srpske..
Nikola Selaković - Foto: RTRS
Nikola SelakovićFoto: RTRS

- Državnost i državotvornost su uz ljubav prema slobodi i rodu glavne odlika našeg naroda. I kada neko osporava to našem narodu, on to ignoriše - poručio je Selaković.

Istkako je da će Srbija nastaviti pomagati Republiku Srpsku na svaki način.

Od škola, vrtića, domova, puteva, infrastrukture, mostova. Zašto to Srbija radi, ako vas neko pita? Pa zato što volimo Republiku Srpsku. Mi znamo da u Srpskoj imamo brata, ma gdje on živio, on je brat - naveo je Selaković.

Istakao je da Srbija i Srpska zajednički obilježavaju važne dane iz  prošlosti.

- I važno je da u tome istrajavamo i važno je da kažemo da je Ustav Republike Srpske donesen onda kada su Srbi ustavno "zgaženi" od druga dva naroda. Postoji nešto što je jače od svake prave norme ili državne granice. Srbija to pravo poštuje i to očekuje od drugih prema svojim granicama. Ali ima nešto što nas veže jače od svega, to je naša vjera, naše pismo, naša književnost, naša kinematografija, a to je samo djelić onoga što smo na ovim prostorima radili zajedno i to ne može niko da nam uzme - naglasio je Selaković.