latinica  ћирилица
28/02/2024 |  18:44 | Autor: SRNA

Uhapšeni pripadnici kriminalne grupe Zvicera, Šarića i Belivuka

Načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije Ninoslav Cmolić rekao je na konferenciji za novinare rekao da su krivične prijave podnesene protiv 18 osoba, ističući da su organizatori kriminalne grupe Radoje Zvicer, Darko Šarić i Veljko Belivuk.
Policija Srbije - Žandarmerija (Foto: mup.gov.rs) -
Policija Srbije - Žandarmerija (Foto: mup.gov.rs)

U međunarodnoj policijskoj akciji "Vertikala" uhapšeni su Milinko Brašnjević, Dušan Јovanović Giba, Dragan Tomić zvani Vojnik, Vladimir Vojnović, Slobodan Vujačić, Vladimir Mandić, Nataša Dedić, Rade Stojićević i Rabin Abaz zbog četiri ubistva u Grčkoj, počinjena 2020. godine, rečeno je iz MUP-a Srbije.

Cmolić je naveo da krivična prijava obuhvata i Ratka Živkovića, Milovana Zdravkovića zvanog Teg i druge.

Uhapšena lica osumnjičena za umiješanost u ubistva Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Atini, kao i likvidacije Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu.

Prema njegovim riječima, uhapšenima se na teret stavljaju udruživanje radi vršenja krivičnih djela, dva teška ubistva i teško ubistvo u pokušaju.

Cmolić je rekao da je policija Srbije akciju izvela u saradnji sa pripadnicima Bezbjednosno-informativne agencije Srbije, kao i policijskim službama Republike Srpske, BiH, Grčke i Španije.

On je otkrio da je Brašnjović priveden u Španiji, a Abaz u Grčkoj, dok su svi ostali lišeni slobode na teritoriji Srbije.