latinica  ћирилица
28/02/2024 |  19:28 ⇒ 19:29 | Autor: SRNA

Predstavljena zbirka pjesama "Anđeli dolaze kaldrmom"

U Domu omladine u Zvorniku večeras je predstavljena zbirka pjesama "Anđeli dolaze kaldrmom" mladog zvorničkog autora Sare Đokić, koja je istakla da svojim pjesmama šalje poruku čitaocima da postoji sreća i da joj se nadaju.
Zvornik - predstavljena zbirka pjesama "Anđeli dolaze kaldrmom" - Foto: SRNA
Zvornik - predstavljena zbirka pjesama "Anđeli dolaze kaldrmom"Foto: SRNA

Đokićeva je rekla Srni da je prvu pjesmu napisala kada je imala 16 godina i da je nastavila da piše u stihu događaje koji su joj se u datom trenutku učinili interesantnim.

Ona je dodala da opisuje događaje stihom kao da rukom izvlači isječak iz života koji postaje dio priče, te da su su njene pjesme i tužne i vesele.

- Pišem pjesme uglavnom koje su životom pokrivene, bez apstrakcije i dodavanja elemenata koji nisu u skladu sa onim što se dešava ili što će biti - rekla je Đokićeva.

Recenzent Mirjana Mitrović smatra da Đokićeva svojim stihovima poručuje da je život rijeka "nekada mirna, nekada vesela" i skup neznanih puteva kojima ljudi koračaju, tražeći svoje mjesto pod ovim nebom, nikada ne znajući koga će sresti, dobre ili loše, ali se na tom putu mora istrajati.

Direktor izdavačke kuće "As oglas" iz Zvornika, koja je izdala ovu knjigu, Dejan Spasojević naveo je da je riječ o prvoj poetskoj zbirci pjesama mlade pjesnikinje Sare Đokić, te da je, iako je autor mlad, riječ o vrlo zreloj zbirci.

- Vrlo je značajno za zvorničku kulturnu baštinu što se pojavljuju mladi talentovani pjesnici koji će jednog dana biti nosioci kulturnog života ovog grada, a i šire - rekao je Spasojević.