latinica  ћирилица
28/02/2024 |  21:38 | Autor: SRNA

Grujičić: Dok je Srpske biće i mira u BiH

Ministar zdravlja Srbije Danica Grujičić izjavila je večeras Srni u Beogradu da Republiku Srpsku nipošto ne treba posmatrati kao problem u BiH, jer je ona garant mira u BiH, ali i opstanka srpskog naroda zapadno od Drine.
Danica Grujičić (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr) -
Danica Grujičić (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr)

- Republiku Srpsku nikako ne treba razumijevati kao nekakvog provokativnog agensa. Naprotiv, dok bude Republike Srpske, biće i mira u BiH - rekla je Grujičićeva.

Grujičićeva je istakla da je za nju lično veoma važno što je prisustvovala večerašnjem prijemu u Beogradu povodom obilježavanja 32 godine od usvajanja prvog Ustava Republike Srpske i 9. januara - Dana Republike Srpske, jer je čitava familija njenog oca sa druge strane Drine.

- Јa jesam rođena u Užicu, ali sam leta provodila u mojoj Kravici i išla u Anđiće, kada mi je otac pokazao mesto stradanja porodice njegovog strica, dece i strine, tako da ja to posebno doživljavam kao sastavni deo svoje domovine - izjavila je Grujičićeva nakon prijema u Domu Vojske Srbije.

U Domu Vojske Srbije u Beogradu večeras je održan svečani prijem povodom obilježavanja godišnjice prvog Ustava Srpske i 9. januara, Dana Republike Srpske, kojem su prisustvovali zvaničnici Srpske, predvođeni predsjednikom Miloradom Dodikom, i Srbije, na čelu sa ministrom Nikolom Selakovićem, koji je na svečanosti bio u svojstvu izaslanika predsjednika Srbije.

Svečanosti je prisustvovao i Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije.

Prijem je organizovalo Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.