latinica  ћирилица
28/02/2024 |  22:02 | Autor: SRNA

Trebinje: Koncert sjećanja u okviru obilježavanja 70 godina Muzičke škole

Profesori i učenici osnovne i srednje Muzičke škole u Trebinju priredili su večeras u Muzeju Hercegovine koncert sjećanja posvećen nastavnicima koji su svojim radom dali nemjerljiv doprinos razvoju i radu ove škole od njenog osnivanja do danas.
Trebinje: Koncert sjećanja - Foto: SRNA
Trebinje: Koncert sjećanjaFoto: SRNA

Večerašnji koncert je prvi u nizu koji se priređuje u okviru obilježavanja 70 godina rada Muzičke škole u Trebinju.

Direktor Muzičke škole Dušanka Babić istakla je da škola poslije 70 godina ima svoj prostor, koji je adekvatno opremljen najkvalitetnijim instrumentima, te zahvalila trebinjskoj Gradskoj upravi i preduzećima u Trebinju koji su uvijek imali razumijevanja za njih.

Babićeva je podsjetila da su u početku funkcionisali sa jednim klavirom, a sada ih imaju 16, od kojih je šest novih, reprezentativnih.

Ona je navela da će ovaj značajan jubilej biti proslavljen kroz sedam koncerata, koji će biti održani u periodu do 25. maja, a obilježavanje će biti nastavljeno i u prvom polugodištu sljedeće školske godine.

Babićeva je među profesorima koji su ostavili poseban pečat u radu Muzičke škole izdvojila nastavnicu Stojanku Gudelj i Georginu Šotru, napominjući da su svi profesori jednako zaslužni za određeni period.

Gudeljeva, koja je bila među prvim učenicima Muzičke škole, izjavila je da se decenijama napredovalo u radu i uslovima.

- U početku je bilo teško, ali je Muzička škola bila presudna da ja svoj život posvetim muzici - istakla je ona.

Profesor klavira u Muzičkoj školi Nikola Simović istakao je da je večerašnji program raznovrstan, sa djelima iz romantičnog i modernog perioda.

- Očigledan je napredak u organizaciji, kupovini instrumenata, kao i u cjelini napretka škole i kulturnog života u Trebinju i Hercegovini - ocijenio je Simović.

Učenik Srednje muzičke škole u Trebinju Ksenija Ninković izjavila je da su vrlo zadovoljni uslovima i radom u školi, te da im je svaki koncert i muzičko iskustvo veoma bitni.