latinica  ћирилица
28/02/2024 |  22:21 ⇒ 22:33 | Autor: RTRS

OK Borac i "Kasper" ruku pod ruku

Odbojkaški klub Borac i Škola sporta "Kasper" iz Banjaluke ozvaničili su sporazum o saradnji, iako već nekoliko godina unazad uspješno djeca iz ove škole sporta svoje usavršavanje uspješno nastavljaju u muškoj i ženskoj ekipi Borca.
Odbojkaški klub Borac i Škola sporta "Kasper" - Foto: RTRS
Odbojkaški klub Borac i Škola sporta "Kasper"Foto: RTRS

Prvi čovjek Banjalučana Aleksandar Dakić nije krio zadovoljstvo zbog potpisivanja saradnje sa "Kasperom".

- Velika je stvar ova saradnja sa Školom sporta "Kasper". Za nas je najvažnije što je dijete sa osam, devet godina, ako odabere odbojku, već spremno za treninge, dok recimo djecu koja nisu prošla kroz školu sporta i prvi put dođu kod nas, moramo učiti osnovama odbojke, što su već, da tako kažem, trebali znati. Zato preporučujemo svim roditeljima da djeca od četiri do sedam godina obavezno prođu kroz školu sporta, jer će im kasnije biti lakše za koji god sport da se odluče. Najvažnije od svega je da djete koje prodje školu sporta, ako se odluči za odbojku, nastavlja sa treninzima, u ovom slučaju u muškom ili ženskom odbojkaškom klubu Borac - rekao je Dakić.

Prvi čovjek Škole sporta Filip Babić smatra da su odbojkaške sekcije Borca, muška i ženska idealne za njegove klince na narednom stepeniku sportskog razvoja.

- Djeca moraju na mala vrata da zavole sport, steknu navike da treniraju tri puta sedmično. Svako djete koje provede određeni vremenski period u "Kasperu" ima svoj karton, koji odlaskom od nas nosi sa sobom. U njemu će biti zapisane sve motoričke sposobnosti djeteta, njegovo poznavanje sporta. Mi djecu po njihovim afinitetima usmjeravamo u različite sportove. Dakle djete sa "korjenom" izlazi odavde i nosi ga u drugi klub. To je suština priče. Mi djeci dajemo i medicinske kartone, jer svake godine u svojim prostorijama organizujemo stomatološki i opšti, da tako kažem doktorski pregled. Mi smo kod trenera Miše Marjanovića slali klince i klinceze 2011. godište, što govori koliko dugo radimo sa Borcem. Pored ove saradnje koja se ogleda u prelasku djece iz naše selekcije u njihovu, plan je da zajednički organizujemo neke sportske manifestacije, odnosno kampove i dodatno animiramo djecu - dodao je Babić.

Ćerka tenera odbojkaša Borca Miše Marjanovića trenrira u "Kasperu", tako da je on i sa te strane upoznat sa radom ove škole sporta.

- Imam puno povjerenje u trenere u "Kasperu". Što se kluba tiče, dolaze mi obučeni klinci i ne idemo od nule i to umnogome olakšava posao meni kao treneru i mislim da je ova saradnja odlična stvar, jer kad dijete od pet, šest godina zavoli odbojku, dobijamo dobru podlogu za rad - istakao je Marjanović.