latinica  ћирилица
29/02/2024 |  11:38 | Autor: RTRS

Redovna sjednica Narodne skupštine Srpske 12. marta

Redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske počeće u utorak, 12. marta, odlučio je danas Kolegijum parlamenta na telefonskoj sjednici.
NSRS - Foto: RTRS
NSRSFoto: RTRS

Riječ je o novom terminu sjednice, jer ju je prethodno Kolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zakazao za 6. mart.

Na predloženom dnevnom redu je Prijedlog zakona o očuvanju kulturnog i istorijskog nasljeđa Svetog manastira Hilandar, koji je predložio predsjednik Republike Milorad Dodik.

Po hitnom postupku biće razmatran Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Porodičnog zakona, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o parničnom postupku.

Na telefonskoj sjednici skupštinskog Kolegijuma odlučeno je da se pred poslanicima nađe i program rada parlamenta za ovu godinu.

Biće razmatran i Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o vanparničnom postupku, Nacrt zakona o samostalnim preduzetnicima, te Nacrt zakona o pripajanju dijela grada Zvornik opštini Lopare.

Na dnevnom redu je i Prijedlog budžeta Regulatorne komisije za energetiku za 2024. godinu, izvještaj o poslovanju Investiciono-razvojne banke Srpske i fondova za 2022. godinu sa izvještajem nezavisnog spoljnog revizora, te više izvještaja Glavne službe za reviziju javnog sektora Srpske za 2022. godinu.

Kao prva tačka predviđena su poslanička pitanja i odgovori - Aktuelni čas.

Početak sjednice je zakazan za 10.00 časova.