latinica  ћирилица
29/02/2024 |  15:04 ⇒ 15:06 | Autor: SRNA

Šulić: Banjaluka domaćin najvećeg sajma turizma u BiH

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić rekao je da Srpska može biti ponosna na to da se u Banjaluci održava najveći sajam turizma u BiH koji će okupiti više od 150 izlagača iz različitih zemalja.
Sajam turizma, Banjaluka - Foto: RTRS
Sajam turizma, BanjalukaFoto: RTRS

Šulić je istakao da Međunarodni sajam turizma mnogo znači za promociju Republike Srpske.

On je naveo da će sajam, koji počinje sutra, biti organizovan na oko 1.500 metara kvadratnih, a najveći prostor je zakupila Crna Gora.

- To govori da im je vjerovatno stalo do turista koji dolaze iz Republike Srpske i Federacije BiH na crnogorsko primorje - rekao je Šulić na konferenciji za novinare nakon sjednice Vlade Srpske.

On je napomenuo da je sa crnogorskim kolegom nedavno razgovarao o integrisanju graničnih prelaza, kako bi se riješi problem dugog čekanja na granici ljudi koji idu na crnogorsko primorje.

Šulić je naveo da je, prema pokazateljima Zavoda za statistiku, već u januaru ove godine bilo 6.000 noćenja više nego u istom periodu 2023. godine, koja je bila rekordna u oblasti turizma.

On je napomenuo da je Srpska nedavno jedinstveno nastupila na sajmu u Beogradu.

- Oko 500 metara kvadratnih zakupljenog prostora na jednom dijelu sajma, faktički smo napravili ulicu Republike Srpske, imali smo puno izlagača sa različitim promocijama koje su bile jako posjećene i siguran sam da ćemo rezultate tog sajma vidjeti u broju dolazaka turista iz Srbije, ali i regiona u Republiku Srpsku - zaključio je Šulić.

Četvrti Međunarodni sajam turizma u Banjaluci zvanično će biti otvoren sutra u Sportskoj dvorani "Centar".

Ova sajamska manifestacija održava se u organizaciji kompanije "RS konsalting end trejd" uz institucionalnu podršku Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara, Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske i grada Banjaluka kao domaćina.