latinica  ћирилица
29/02/2024 |  15:10 ⇒ 15:15 | Autor: TANЈUG

Boris Rojević novi selektor rukometaša Srbije

Trener Vojvodine Boris Rojević imenovan je danas za novog selektora muške rukometne reprezentacije Srbije, saopšteno je poslije sjednice Upravnog odbora RSS, koja je održana u Zrenjaninu.
Boris Rojević (Foto: EPA-EFE/CARINA JOHANSEN ) -
Boris Rojević (Foto: EPA-EFE/CARINA JOHANSEN )

U saopštenju se navodi da je Upravni odbor RSS dao jednoglasno povjerenje Rojeviću, koji je ranije vodio juniorsku selekciju Srbije.

- Između dva kandidata UO je ukazao povjerenje Rojeviću! Stručnjak koji je tri puta proglašavan za najboljeg trenera Srbije, a nakon prošlogodišnjeg osvajanja Evrokupa sa Vojvodinom, proglašen je i za najuspješnijeg na Balkanu, što ga je, između svih ostalih kvaliteta i referenci, i prepručilo kao najozbiljnijeg kandidata - izjavila je predsjednica UO RSS Milena Delić.

Rojević (44) je na mjestu selektora Srbije zamijenio Španca Tonija Đeronu.

- Značajno je i što je dvije godine bio u timu kao asistent Đeroni, te je upoznat sa sistemom rada i ima jedinstvenu priliku da nastavi sa svim onim što je dobro funkcionisalo, ali i da svojim znanjem, iskustvom i energijom doprinese boljem radu i rezultatima u naredne četiri godine, jer krećemo u novi olimpijski ciklus i cilj su nam Olimpijske igre 2028. godine. Borisu i njegovim saradnicima želimo mnogo sreće i dobrih rezultata - poručila je Delić.

Upravni odbor RSS je imenovao Marka Vujina za novog sportskog direktora muške seniorske rukometne reprezentacije Srbije.