latinica  ћирилица
29/02/2024 |  15:15 ⇒ 16:55 | Autor: RTRS

Svetosavska nagrada vjetar u leđa banjalučkim profesorima Predragu Tošiću i Sretku Markuljeviću (VIDEO)

Banjalučki kuvar i profesor u Ugostiteljsko-trgovinsko-turističkoj školi u Banjaluci Predrag Tošić, ove godine našao se među dobitnicima prestižne Svetosavske nagrade.
Svetosavska nagrada - Foto: RTRS
Svetosavska nagradaFoto: RTRS

Zahvaljujući tome što je za kratko vrijeme postao jedan od najpriznatijih i najuvaženijih kuvara grada na Vrbasu, ovaj uspješni profesor trenutno je na doktorskim studijima u Novom Sadu.

Ljubav, rad sa djecom, ali i samo njemu znane metode kojima privlači pažnju učenika kojima svakodnevno predaje, postavili su ga među najomiljenije profesore predavače među kolegama.

"Јedini način opstanka i ostanka na pravom putu vaspitanja i obrazovanja učenika, jeste permanentno usavršavanje i praćenje savremenih trendova vaspitno-obrazovnog rada" je moto Sretka Markuljevića, magistra razredne nastave u Osnovnoj školi "Dositej Obradović" u Banjaluci.

Njegovo zalaganje i isticanje u radu sa učenicima uvrstilo ga je kao laureata ovogodišnje Svetosavske nagrade. Pohađao je brojne kurseve i obuke i učestvovao na brojnim naučnim skupovima. Autor je desetak naučnih i stručnih radova.

Tokom profesionalne karijere dao je značajan doprinos u unapređenju vaspitno-obrazovnog rada u školama Republike Srpske. Trenutno obavlja i funkciju predsjednika Društva učitelja banjalučke regije.

Svetosavska nagrada, kako kaže predstavlja mu dodatni vjetar u leđa, jer je u višedecnijskom radu u osnovnim školama nesumljivo ostavio neizbrisiv trag.

Priču o Tošiću i Markuljeviću pogledajte u video-prilogu: