latinica  ћирилица
29/02/2024 |  15:25 ⇒ 17:31 | Autor: RTRS

Svetosavske nagrade stigle i na adresu prnjavorskog Srednjoškolskog centra "Ivo Andrić (VIDEO)

Dvije Svetosavske nagrade stigle su na adresu prnjavorskog Srednjoškolskog centra "Ivo Andrić".
Gimnazija u Prnjavoru - Foto: RTRS
Gimnazija u PrnjavoruFoto: RTRS

Za profesora praktične nastave Iliju Golića, Svetosavska nagrada, kruna je dugogodišnje karijere. Radni vijek je proveo u učionici sa učenicima, a do penzije mu je ostalo tek nekoliko mjeseci.

Da se ponovo školuje, opet bi, kaže, izabrao isti poziv jer je sa mladim ljudima uvijek inspirativno raditi.

Učenike je pripremao i za takmičenja iz oblasti obrade metala. A da im je dobro prenosio znanja i da su to učenici usvajali, pokazuje i činjenica da se od 2008. godine nisu vratili sa takmičenja, a da nisu osvojili neku od nagrada.

Četvrt vijeka Tatjana Milijević predaje srpski jezik. Nagrada joj je kaže dokaz da radi dobar posao i da nastavi putem kojim je krenula. Trudi se da unaprijedi kulturu govora i da učenike uvijek izazove na debatu.

Nerijetko čas počinje šalom, prema učenicima je uvijek iskrena, a isto zauzvrat očekuje i od njih.

Svetosavska nagrada dodijeljena je i profesorki srpskog jezika i književnosti Tanji Ančić Milijašević koja u prnjavorskoj Gimnaziji predaje već 15 godina. Oduvijek je kaže smatrala da je profesorski posao, poziv koji se živi.

Smatra da tuđice, poštapalice i neznanje najviše ugrožavaju jezik. Zato se od 2011. godine kroz umjetničku sekciju bavi temom kulture sjećanja i pamćenja, a vodi i literarnu sekciju.