latinica  ћирилица
29/02/2024 |  16:30 ⇒ 19:53 | Autor: RTRS

Gradonačelnik Banjaluke i skupštinska većina sve se teže usaglašavaju (VIDEO)

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković i gradska skupštinska većina predvođena SNSD-om sve teže se usaglašavaju. O aktuelnim temama u Banjaluci, problemima i neslaganjima na relaciji gradonačelnik - Skupština grada, gradonačelnik vidi riješenje u peticijama i protestima.
Gradska uprava Banjaluka - Foto: RTRS
Gradska uprava BanjalukaFoto: RTRS

Gradonačelnik Draško Stanivuković optužio je skupštinsku većinu za selektivni izbor tačaka i opstrukciju rasprava o cijenama javnog prevoza, subvencijama za privatne vrtiće i najavio je peticije i proteste jer ne vidi drugi način za riješavanje ovih problema.

- Mislim da je došlo vreme da više hiljada građana potpiše ove peticije i ispred komiteta SNSD ćemo organizovati proteste i pozvati narod da se tamo okuplja, ne jednom, već više puta - rekao je Stanovuković.

Predsjednik Skupštine, Ljubo Ninković naglašava da SNSD i koalicioni partneri nisu protiv napretka grada, ali ne žele da učestvuju u malverzacijama gradonačelnika i da su njihovi prijedlozi da se subvencije za vrtiće izjednače, a prevoz u Banjaluci bude besplatan za sve.

Sljedeća Skupština grada Banjaluka biće održana u toku sljedeće sedmice gdje bi se trebalo i da se razmatraju i između ostalog i ove tačke ako ih prije toga usvoji kolegijum.