latinica  ћирилица
29/02/2024 |  17:05 ⇒ 17:06 | Autor: SRNA

Dragojević: Policajci zbog bijega pedofila privremeno udaljeni sa posla

Za dva sudska policajca, zbog odgovornosti u slučaju bijega osuđenog pedofila Ivice Miškovića, izrečena je disciplinska mjera prestanak radnog odnosa, nakon čega oni mogu da ulože žalbu, rekao je direktor Sudske policije Republike Srpske Željko Dragojević.
Željko Dragojević - Foto: RTRS
Željko DragojevićFoto: RTRS

Dragojević je pojasnio je da će, ukoliko policajci u roku od osam dana iskoriste pravo žalbe, onda konačan sud donijeti drugosptepena disciplinska komisija.

- I tek je onda rješenje pravosnažno. Drugostepena komisija može preinačiti, ublažiti, poništiti ili utvrditi rješenje o prekidu radnog odnosa - rekao je Dragojević za Srnu.

On je dodao da je ovakav epilog očekivan, budući da policajci nisu preduzeli potrebne mjere.

Ivica Mišković je 7. novembra prošle godine pobjegao nakon što mu je izrečena nepravosnažna presuda od četiri godine zatvora zbog obljube tada devetogodišnje djevojčice.

Dosadašnja istraga je pokazala da Mišković nakon presude nije bio vezan lisicama, te da su ga sudski policajci bez nadzora ostavili u kancelariji, što je on iskoristio i iskočio kroz prozor. U tome je pokušala da ga spriječi sudska policajka, koja je stajala na ulazu u sud, ali nije uspjela.