latinica  ћирилица
01/03/2024 |  07:31 ⇒ 08:39 | Autor: sputniknews.com

Avramović poslije rekordne večeri: Obradović mi je pružio veliku podršku (FOTO/VIDEO)

Aleksa Avramović, srpski košarkaški reprezentativac, rekordom karijere od 30 poena u Evroligi protiv Efesa donio je pobjedu Partizanu.
Aleksa Avramović (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Aleksa Avramović (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Avramović je u pobjedu rezultatom 100:90 ubacio 30 poena i presudno je uticao na prekid turbuletnog perioda.

- Značajna utakmica za naše samopouzdanje poslije serije poraza i nesrećno izgubljenih utakmica taj tas prebacimo na našu stranu. Stvarno smo odigrali na visokom nivou bez izgubljenih lopti. Јedna superpolazna tačka za nastavak sezone i sad smo na pobjedu od plej-ina i, kažem, borimo se za nas i za Partizan - započeo je Avramović.

Sjajni košarkaš je postavio lični rekord kada su u pitanju postignuti poeni na jednoj utakmici.

- Јeste, rekord karijere u Evroligi, ali kažem, lijepo sam se osjećao i super mi je prijalo što sam bio sa reprezentacijom i što mi je Željko stvarno pružio veliku podršku i kada je bilo u nekim trenucima malo turbulentno. Stvarno sam osjećao veliku podršku njega i cijelog stručnog štaba - naveo je Avramović.

On je odlično odigrao dvije utakmice za reprezentaciju Srbije, a reporterka Sputnjika je konstatovala da je ponovo poslije akcija u nacionalnom timu pružio sjajnu igru i u klubu.

- To su me već pitali i nije tajna da na svakoj utakmici pružam svoj maksimum i da kad poslije utakmice dođem kući kažem "stvarno sam dao sve od sebe". Nekad to ne ide u željenom pravcu ali kažem, svaki trud i rad se na kraju dana isplati. Nas očekuje mnogo truda i rada da bi dostigli tamo gdje želimo da stignemo - zaključio je Avramović.