latinica  ћирилица
01/03/2024 |  10:36 ⇒ 11:27 | Autor: SRNA

Vučić obavio konsultacije o mandataru sa predstavnicima liste "Mi - glas iz naroda"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obavio je konsultacije o kandidatu za predsjednika Vlade sa predstavnicima izborne liste "Mi - glas iz naroda".
Vučić, konsultacije (foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ/ nr) -
Vučić, konsultacije (foto: TANJUG/JADRANKA ILIĆ/ nr)

Poslanik liste "Mi - glas iz naroda" Aleksandar Pavić izjavio je nakon konsultacija da je sastanak kod Vučića protekao formalno.

- Mi smo ispoštovali formalno poziv predsjednika države, dali smo na znanje ono što smo govorili sve vrijeme da smo mi opozicija vlasti, a ne državi - rekao je Pavić novinarima nakon konsultacija.

On je naglasio da su obavijestili predsjednika Srbije da nemaju većinu, kao i da će da predlažu mandatara i svakako ostati na pozicijama na kojima su bili i ranije.

Na pitanje da li će lista podržati konstituisanje Skupštine grada Beograda, Pavić je rekao da neće i da njihov stav ostaje isti, prenose beogradski mediji.

- Mi nećemo podržati većinu i zalažemo se za raspisivanje novih izbora u Breogradu - rekao je Pavić.

Lista "Mi - glas iz naroda" osvojila je 13 mandata na decembarskim izborima, ali je u međuvremenu došlo do podjela u tom pokretu.

Vučić je u ponedjeljak, 26. februara, počeo konsultacije o mandataru, a razgovore je obavio sa manjinskim listama - Politička borba Albanaca se nastavlja - Šaip Kamberi i Ruska stranka - Slobodan Nikolić.