latinica  ћирилица
01/03/2024 |  13:38 ⇒ 17:59 | Autor: RTRS

Počeo Sajam turizma u Banjaluci (VIDEO)

U Banjaluci je danas otvoren Četvrti međunarodni sajam turizma koji će okupiti više od 150 domaćih i inostranih izlagača.
Sajam turizma u Banjaluci - Foto: RTRS
Sajam turizma u BanjaluciFoto: RTRS

Na sajmu, koji je otvorio ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić, učestvuju domaći i izlagači iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Kipra, Turske, Grčke i drugih zemalja EU.

Šulić je izrazio zadovoljstvo što je Banjaluka domaćin najvećeg sajma turizma ne samo u Republici Srpskoj, već u cijeloj BiH, ističući da 150 izlagača iz zemlje i inostranstva govori da je ova manifestacija poprimila regionalni karakter.

- Drago mi je što smo mapirali Banjaluku i Republiku Srpsku danas kao centar regiona što se tiče turističke ponude i siguran sam da će ovaj sajam iz godine u godinu rasti i imati sve više posjetilaca - rekao je Šulić.

Direktorka Turističke organizacije grada Banjaluka Dragana Vukliš rekla je da je ovaj sajam veliki događaj i prilika da sa drugim turističkim organizacijama i agencijama, učesnicima sajma, ostvare značajne kontakte kako bi razmijenili iskustva.

Vukliševa je naglasila da je Turistička organizacija Banjaluke prošle godine potpisala sporazum o saradnji na Međunarodnom sajmu turizma sa turističkim organizacijama Valjevo, Nikšić i Budva, ističući da su već postignuti efekti tih sporazuma.

- Banjaluka budi mnogo toga. Banjaluka je grad manifestacionog, adrenalinskog turizma, grad zelenila i gostoljubljivih ljudi, te bogate gastronomske ponude. Grad koji može mnogo toga da ponudi - rekla je Vukliševa.

Sajam je organizovan na oko 1.500 metara kvadratnih, a najveći prostor je zakupila Crna Gora.

Grad partner ovogodišnjeg sajma je Herceg Novi, koji će u grad na Vrbasu donijeti delicije i gastronomsku i vinsku ponudu.

Sajam traje do 3. marta, a ulaz je besplatan, a posjetioci mogu da obiđu sajam od 10.00 do 18.00 časova, a za njih su organizovane i nagradne igre sa poklon putovanjima, specijalni sajamski popusti, te degustacije delicija sa različitih podneblja.