latinica  ћирилица
01/03/2024 |  15:33 ⇒ 15:38 | Autor: TANЈUG

Suđenje roditeljima počinioca masakra u "Ribnikaru" nastavlja se u aprilu

U Višem sudu u Beogradu danas je ispitivanjem Vladimira Kecmanovića, oca dječaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio 10 ljudi, nastavljeno suđenje njemu i njegovoj supruzi Miljani Kecmanović.
Irina Borović, Miljana Kecmanović, Borivoje Borović (Foto: Tanjug/Rade Prelić) -
Irina Borović, Miljana Kecmanović, Borivoje Borović (Foto: Tanjug/Rade Prelić)

Sudija i postupajući tužilac su završili sa postavljanjem pitanja Kecmanoviću, a punomoćnici oštećenih i oštećeni bi trebalo da ga ispituju 1. aprila kada je nastavak suđenja.

Kako Tanjug saznaje, Kecmanović je rekao da neće odgovarati na pitanja punomoćnika oštećenih.

Pitanja su mu danas postavljali Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva Nenad Stefanović i postupajući tužilac Ivan Јevtić.
Kecmanović je na jučerašnjem suđenju iznio detaljnu odbranu, negirajući krivicu.

Nakon odbrane prvooptuženog slijede i iznošenje odbrane Miljane Kecmanović, a zatim i instruktora i vlasnika streljane.

Optužena Miljana Kecmanović u sud je došla sa slobode u pratnji svojih advokata, dok je njen suprug u pritvoru od 3. maja prošle godine.

Kecmanović od početka suđenja negira krivicu za djelo za koje se tereti, teško djelo protiv opšte sigurnosti.

U sudnici Višeg suda u Beogradu danas će biti prisutni i roditelji ubijene dece, jer je Više javno tužilaštvo u Beogradu odustalo od ispitivanja roditelja ubijene djece kako bi im omogućilo da budu prisutni na suđenju kada optuženi budu iznosili odbranu i kako bi mogli da postavljaju pitanja.

Sud je u ovom slučaju zatvorio suđenje za javnost iz razloga zaštite interesa maloletnih žrtava. Pored Kecmanovića optuženi su i instruktor i vlasnik streljane u kojoj je, kako se sumnja, maloljetni K.K. učio da puca.

Otac dječaka optužen je da je izvršio krivično djelo - teško djelo protiv opšte sigurnosti jer je dijete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Dječak K.K, koji u vrijeme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je na svoje drugare iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja.

Potom ih je kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro djece i nastavnicu istorije.