latinica  ћирилица
01/03/2024 |  20:45 ⇒ 21:38 | Autor: RTRS

Dodik: Bećirović u sebi nosi samo mržnju; Proslava 1. marta je farsa (VIDEO)

Bošnjački član Predsjedništva Denis Bećirović u sebi nosi samo mržnju, a sa mržnjom uvijek ide laž. To dvoje uvijek ide zajedno, rekao je predsjednik Srpske Milorad Dodik.
Milorad Dodik - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Milorad DodikFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

Na izjavu Bećirovića da je Srpska izolovna, Dodik je rekao da je imao deset puta više sastanaka od pomenutog člana Predsjedništva.

- Ovdje u Turskoj i ne znaju ko je Bećirović dok ga ne predstave. Gledam ga kako se podmeće dok prilazi Erdogan, samo da bi se s njim sreo. On će zajedno sa ostalim članovima Predsjedništva da ima sastanak sa Erdoganom, dok sam se ja sam već susreo s njim - rekao je Dodik.

Komentarišući proslavu 1. marta u dijelu FBiH, Dodik je rekao da je taj praznik farsa dajući primjer Mostara kroz koji je prošao idući sa aerodroma gdje su u bošnjačkom dijelu grada na svakom mjestu okačene po dvije zastave, dok u hrvatskom dijelu nije vidio ni jednu.

- Taj praznik je forsiranje par pojednaca uz asistenciju stranaca. 1 mart je samo asocijacija da je na taj dan ubijen srpski svat. Mi nemamo ništa protiv da Bošnjaci slave taj dan, ali da ga ne nameću Srbima. Ni sadašnja vlast, niti je nekada opozicija u Srpskoj priznala taj praznik.