latinica  ћирилица
01/03/2024 |  22:16 | Autor: RTRS

Novi Bajdenov gaf tokom govora (VIDEO)

Američki predsjednik DŽozef Bajden greškom je nekoliko puta pomenuo Ukrajinu kada je govorio o planovima SAD za izbacivanje pomoći iz vazduha na Pojas Gaze.
DŽo Bajden (Foto: EPA-EFE/CHRIS KLEPONIS) -
DŽo Bajden (Foto: EPA-EFE/CHRIS KLEPONIS)

- U narednim danima, pridružićemo se našim prijateljima u Јordanu i drugim zemljama u izbacivanju dodatne hrane i zaliha u Ukrajinu i pokušaćemo da nađemo dodatne puteve ka Ukrajini - rekao je Bajden na konferenciji za novinare.

Portparol Bijele kuće za nacionalnu bezbjednost DŽon Kirbi pojasnio je kasnije da je Bajden mislio na Gazu, a ne na Ukrajinu.

Današnji gaf američkog predsjednika nije prvi te vrste jer slični incidenti postaju sve češće.

Snimak DŽoa Bajdena kako koristi bilješke tokom posjete američko-meksičkoj granici u blizini Braunsvila u Teksasu zabrinuo je javnost.

Naime, video podijeljen na društvenim mrežama ponovo je otvorio pitanje da li je 81-godišnjak sposoban za drugi mandat u Bijeloj kući.

Snimak Bajdena dolazi samo nekoliko dana nakon što je Akios izvjestio da je Bajden koristio kartice za bilješke da bi odgovorio na unaprijed pripremljena pitanja o politici na događajima prikupljanja sredstava iza zatvorenih vrata, što je izazvalo zabrinutost kod nekih donatora