latinica  ћирилица
02/03/2024 |  07:42 ⇒ 09:06 | Autor: RTRS

Dodik i Cvijanović sa ministrom inostranih poslova Slovačke (FOTO)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i srpski član Predsjedništva BiH, Željka Cvijanović razgovarali su u Antaliji sa ministrom inostranih i evropskih poslova Slovačke Јurajem Blanarom.
Dodik, Cvijanović i Јuraj Blanar - Foto: RTRS
Dodik, Cvijanović i Јuraj BlanarFoto: RTRS

- Razgovarali smo o političkoj situaciji u regionu, ali i o evropskom putu BiH i ustavnoj poziciji Srpske na tom putu. Takođe smo naglasili da u Srpskoj veoma cijenimo stav Slovačke da ne prizna nezavisnost Kosova - istakao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Dodik i Cvijanović prisustvuju u Antaliji trodnevnom diplomatskom forumu, na poziv turskog predsjednika Redžepa Taipa Erdogana.

Milorad Dodik i Јuraj Blanar

Ovo je jedan u nizu brojnih sastanaka zvaničnika Republike Srpske, na marginama Antalija diplomatskog foruma koji je u turskom ljetovalištu okupio lidere država, biznismene i predstavnika organizacija i medija.

Prethodno, predsjednik Srpske razgovarao je sa predsjednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom, ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom, premijerom Mađarske Viktorom Orbanom i ministrom inostranih poslova te zemlje Piterom Sijartom.

Dodik i Cvijanović juče su razgovarali i sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.