latinica  ћирилица
02/03/2024 |  08:13 ⇒ 08:13 | Autor: Agencije

Sferopulos nakon poraza Zvezde u Minhenu: Bili smo u igri do posljednjeg momenta

Trener košarkaša Crvene zvezde Јanis Sferopulos rekao je poslije sinoćnjeg poraza od Bajerna u meču 27. kola Evrolige da je domaćin zasluženo pobijedio, ali i da je njegova ekipa mogla da uradi nešto više.
Јanis Sferopulos (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Јanis Sferopulos (Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Minhenu od Bajerna rezultatom 74:66 u utakmici 27. kola Evrolige i sasvim izvjesno, mada još uvijek ne i matematički, ostali bez plasmana u plej-of ili plej-in.

Trener Zvezde Јanis Sferopulos rekao je poslije utakmice da je domaćin zasluženo pobijedio.

- Mislim da samo danas dobro započeli utakmicu. U napadu i odbrani smo imali dobar protok lopte. Bili smo vrlo koncentrisani na ono što smo planirali. Bajern je zategao odbranu u posljednjim minutima prve četvrtine. Vratili su se, nismo uspjeli to da kontrolišemo. Od tog momenta su oni kontrolisali utakmicu, ali smo bili u igri do posljednjeg momenta - rekao je grčki stručnjak na konferenciji za novinare.

Istakao je da je zadovoljan što je ekipa u finišu meča pokazala karakter.

- Važno je da smo se vratili sa minus 11 do minus dva. Imali smo otvorene šuteve za tri poena, zicere, kontranapade. Mislim da je Bajern zaslužio da pobijedi, ali smo i mi mogli nešto više. Odbrana je bila manje-više dobra, ali nisam srećan kako smo igrali u napadu, mučili smo se u nekim periodima igre. Naša produktivnost nije bila dovoljno dobra i moramo da se popravimo u tom segmentu igre - zaključio je Sferopulos.