latinica  ћирилица
02/03/2024 |  12:47 | Autor: SRNA

Vulić: Majčinska bol ne smije da se koristi za širenje mržnje i ratnohuškačku retoriku

Šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić izjavila je da udruženja iz Federacije BiH služe samo i isključivo za širenje mržnje i ratnohuškačku retoriku.
Sanja Vulić - Foto: Ustupljena fotografija
Sanja VulićFoto: Ustupljena fotografija

- Vi ste ti koji prizivate klanja, ubijanja i prijetite. Ugledajte se na Republiku Srpsku, koja je bezbjedna i ista za sve narode. Srbi žive vijekovima na ovim prostorima i živjeće, jer smo narod koji prašta, vjeruje i gradi bolje sutra za razliku od vas koji razgrađujete i ono što je dobro - poručila je Vulićeva.

Reagujući na tvrdnju udruženja žrtava i svjedoka "genocida" i pokreta majke enklava Srebrenica i Žepa da "bezbjednosno stanje u BiH nikada nije bilo gore kao sad kada je Nenad Nešić ministar bezbjednosti", Vulićeva je rekla za Srnu da je bezbjednosna situacija u BiH stabilna, upravo zahvaljujući ministru Nešiću, za razliku od njihovog "instagram ministra unutrašnjih poslova" Rame Isaka koji sebi obezbjeđuje lajkove, dok po ovom entitetu ljude ubijaju kao glinene golubove.

Što se tiče njihovog poziva visokom predstavniku da smijeni Nešića zbog, kako kažu, njegovog anidejtonskog djelovanja, Vulićeva je rekla da taj njihov poziv govori sve o njima i njihovim udruženjima - za šta služe i ko ih plaća, i što je najtragičnije - pretvorili su se u politička udruženja.

- Kao prvo BiH nema visokog predstavnika od kako je BiH napustio Valentin Incko, tako da taj kojeg oni nazivaju visokim predstavnikom je obični turista u BiH. A drugo, kakve veze ima bezbjednosna situacija i antidejtonsko djelovanje!? Za bezbjednost u svom entitetu obratite se bilder ministru, a što se tiče bezbjednosti u BiH ona je zadovoljavajuća, s tim što smo ugroženi mi, Srbi, koji moramo da imamo zaštitu da bi boravili u Sarajevu - naglasila je Vulićeva.

Kada je riječ o antidejtonskom djelovanju, rekla je Vulićeva, ministar Nešić se i te kako pridržava Dejtonskog sporazuma i radi u skladu sa njim.

- A to što vi nećete da prihvatite činjenicu da FBiH 1. marta slavi ubistvo i prolivenu srpsku krv, za razliku od Republike Srpske koja slavi 21. novembar i okončanje ratnih sukoba, pa to je već vaš problem i odbijanje da prihvatite istinu i činjenice koje govore više od vaših političkih pamfleta - poručila je Vulićeva.

Ona je dodala da srpske majke i dan danas oplakuju svoje sinove, tragaju za njihovim kostima, ali u miru i tišini, bez publike i političkih poruka koje udruženja iz FBiH svakodnevno upućuju da bi opravdali sredstva koja dobijaju od svojih mentora i finansijera, a sve sa ciljem sijanja mržnje i širenja ratnohuškačkih poruka u BiH.

- Bol svake majke za izgubljenim djetetom je ista. Vaša bol nije ništa veća od boli srpskih majki, niti vaše marame imaju veći značaj od crnih marama ucviljenih srpskih majki. Svaka majka boluje svoju bol i bolovaće dok je živa, ali politiku, ipak, ostavite političarima - poručila je Vulićeva.