latinica  ћирилица
02/03/2024 |  15:06 ⇒ 20:17 | Autor: RTRS

"Mlječanici" priznanje za najbolju investiciju u izgradnji zdravstveno-turističkog kompleksa (VIDEO)

Na Međunarodnom sajmu turizma "Banjaluka 2024" dodijeljene su nagrade u jedanaest kategorija.
Banjac i Šulić na Sajamu turizma u Banjaluci - Foto: RTRS
Banjac i Šulić na Sajamu turizma u BanjaluciFoto: RTRS

Priznanje za najbolju investiciju u izgradnji zdravstveno-turističkog kompleksa dobila je Specijalna bolnica "Mlječanica" iz Kozarske Dubice. Uz podršku Vlade Srpske investirali su 27 miliona KM.

Priznanje je direktoru "Mlječanice" Darku Banjcu uručio ministar trgovine i turizma Republike Srpske Denis Šulić.

Banjac je rekao da ovo priznanje znači mnogo za "Mlječanicu" i ovu regiju, jer Vlada Republike Srpske u posljednje tri godine ulaže mnogo u ovu zdravstvenu ustanovu.

- U posljednje tri godine otvorili smo nekoliko naših kompleksa. Imamo najjači i najbolji hidro-blok na Balkanu, hiperbarične komore, dijagnostiku - istakao je Banjac.

Šulić je rekao da je prvi dan sajma bio veoma posjećen, što pokazuje da je manifestacija u Banjaluci najveća ovog tipa u BiH.

On je naveo da će sajam iduće godine biti još bolje organizovan, sa još više izlagača koji će se dalje umrežavati kako bi turistička ponuda u Republici Srpskoj, Federaciji BiH i regionu bila još bolja i pristupačnija građanima.

Specijalno priznanje za doprinos očuvanju i razvoju turizma u Republici Srpskoj dodijeljeno je Turističkoj organizaciji Istočno Sarajevo.