latinica  ћирилица
02/03/2024 |  19:18 ⇒ 19:23 | Autor: SRNA

U Sjevernoj Makedoniji uhapšeno 10 lica zbog trgovine drogom

Policija u Sjevernoj Makedoniji uhapsila je danas 10 lica zbog trgovine drogom i izvršila pretrese u više makedonskih gradova, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Makedonska policija (Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI, ilustracija) -
Makedonska policija (Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI, ilustracija)

Koordinisana policijska akcija izvršena je s ciljem razbijanja organizovane kriminalne grupe koja je djelovala u više gradova Sjeverne Makedonije, a bavila se organizovanjem, nabavkom i prodajom marihuane.

Četvoro uhapšenih je iz Đevđelije, tri lica su iz Strumice, dva iz Struge i jedno sa Demir kapije.

Tokom pretresa na četiri lokacije u Strumici, Strugi, Đevđeliji i Bitolju pronađen je novac i veća količina droge kod pravnog lica registrovanog za obavljanje djelatnosti gajenja začinskog bilja, aromatičnog i ljekovitog bilja namijenjenog u medicinske svrhe, navodi se u saopštenju.

Od oktobra prošle godine, kada je akcija počela, preduzeto je više operativno-taktičkih mjera i aktivnosti na suzbijanju ove grupe.

Uhapšena lica biće privedena sudiji za prethodni postupak, a pronađena droga predata na vještačenje. Nakon kompletiranja dokumentacije, u saglasnosti sa javnim tužiocem protiv ovih lica biće podnesena prijava zbog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droge.