latinica  ћирилица
03/03/2024 |  09:01 ⇒ 13:33 | Autor: RTRS

Mazalica: Republika Srpska se opredijelila za trendove multipolarnosti (VIDEO)

Republika Srpska se opredijelila za trendove multipolarnosti, rekao je Srđan Mazalica, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske i zamjenik predsjednika Odbora za evropske integracije i evropsku saradnju, gostujući u našem Јutanjem programu.
Srđan Mazalica - Foto: RTRS
Srđan MazalicaFoto: RTRS

- Velika je stvar za malu Republiku Srpsku da u diplomatskom rangu imaju sastanke za značajnim liderima i faktorima na svjetskoj sceni - komentarisao je Mazalica nedavne posjete predstavnika Srpske Rusiji, Bjelorusiji, te Turskoj.

On napominje da se Srpska dobro pozicionirala na svjetskoj sceni.

- Mi se opiremo globalističkoj ideologiji koja ima sve više uticaja na sve zemlje EU. Opredijelili smo se za velike saveznike poput Rusije i Kine, te zemlje imaju pravo veta u Savjetu bezbjednosti UN. I ne samo te dvije zemlje, tu su i Turska, Mađarska, Slovačka... koje se takođe opiru tom globalističkom talasu - poručio je Mazalica.

Mazalica je komentarisao i nedavno obraćanje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, u kojem je naglasio da se od njega traži da se distancira od Republike Srpske.

- Vučić pokušava da ublaži sve te pritiske koji su na leđima Srbije, ali on sigurno aktivno pomaže Republiku Srpsku - rekao je Mazalica. 

Dotakao se i pregovora sa HDZ-om i strankama "Trojke" o pridruživanju EU.

- Mislim da Bošnjacima nije cilj ulazak u Evropsku uniju - dodao je Mazalica.