latinica  ћирилица
04/03/2024 |  07:53 ⇒ 08:05 | Autor: sputniknews.com

Košarkaši Šarlot Hornetsa poraženi od Toronta (VIDEO)

Košarkaši Šarlot Hornetsa poraženi su u dramatičnoj završnici od Toronta koji s klupe vodi Darko Rajaković - 111:106.
Darko Rajaković (Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT) -
Darko Rajaković (Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT)

Srpski reprezentativac Vasilije Micić bio je jedan od tragičara u porazu "stršljenova" jer je izgubio loptu u finišu u napadu za izjednačenje.

Dobar meč odigrao je bivši košarkaš Oklahome i Efesa koji ponovo ima solidnu minutažu i zapaženu ulogu, što nije bio slučaju u redovima Tandera.

Vasa je susret okončao sa 12 poena, imao je šest asistencija i dva skoka za 35 i po minuta provedenih na parketu.

Ipak, na kraju se radovao srpski stručnjak Darko Rajaković, čiji je tim imao više prisebnosti u uzbudljivoj završnici, a jedan od ključnih momenata bila je ukradena lopta iz ruku Vasilija Micića u posljednjem napadu za izjednačenje, jer je Toronto imao tri poena prednosti, pa bi eventualna trojka donijela rezultatski egal.

Činjenica je da je Toronto u finišu imao prednost, ali je stvari na parketu zakuvao Vilijams koji je napravio seriju 8:0, čime je približio Šarlot na 102:100 na 86 sekundi do kraja. Preokret je donio bivši igrač Partizana Dejvis Bertans koji je pogodio trojku za 103:102.

Od tog trenutka usljedilo je buđenje Reptorsa koji su serijom slobodnih bacanja u izvedbi Kviklija koji je realizovao svih šest, otišli na 108:103 na svega 20 sekundi prije kraja.

Prišli su gosti na 109:106, imali loptu za izjednačenje, ali ju je izgubio Micić, za kog je trener Hornetsa rekao da je izuzetno inteligentan košarkaš i da i te kako ume da razigrava saigrače, što je bilo Vasino "glavno oružje" dok je harao Evropom i u dva navrata je uzeo MVP trofej u Evroligi.

Na kraju se u srpskom derbiju u NBA ligi radovao Darko Rajaković sa svojim Torontom.