latinica  ћирилица
04/03/2024 |  07:59 ⇒ 08:02 | Autor: SRNA

Magla u kotlinama, učestali odroni

Na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH vozi se po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima, magla smanjuje vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a na dionicama u usjecima učestali su odroni.
Banjaluka - Foto: RTRS
BanjalukaFoto: RTRS

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske vozačima skreću pažnju na opreznu vožnju na svim putnim pravcima i da izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Sastavci - Ustiprača saobraćaj se odvija jednom trakom.

Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 12 tona.

Od sutra do 29. marta biće zabranjeno odvijanje saobraćaja za sva vozila na dijelu magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina zbog radova u tunelu na tom putu.

Za vrijeme radova mještani Kalinovika će koristiti regionalni put prema Foči Dobro Polje - Јažići i Јažići - Јelašica - Miljevina koji je djelimično makadamski, dok će se ostala putnička i teretna vozila do 12 tona, preusmjeravati na magistralne puteve Foča - Ustikolina - Grebak - Zagor - Delijaš - Trnovo.

Iz AMS napominju da su u kontaktu sa izvođačem radova "Srbinjeputevi" i da se tek vrše pripremni radovi i prebacivanje mehanizacije koja će se koristiti, tako da se saobraćaj još odvija nesmetano ovom dionicom puta.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog bušačko-minerskih radova, privremeno je obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Sarajevo - Foča, dionica Trnovo - Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice između 7.00 i 16.00 časova dva puta po pet do sedam minuta.

Zbog radova na magistralnom putu Rača - Bijeljina u rejonu Balatuna saobraća se usporeno, jednom trakom.

Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu.

Radi uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru "Pet ce" od mosta Rudanka, uključujući most, do tunela Putnikovo brdo dva, izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Rudanka - Doboj.

Zbog rehabilitacije magistralnog puta Gradiška - Nova Topola - Klašnice i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan - Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, a zbog izgradnje kružne raskrsnice i na spoju magistralnih puteva Gradiška - Nova Topola i Čatrnja - Gradiška.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na dionici magistralnog puta Klašnice dva - Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na Mostu kralja Aleksandra u opštini Rudo zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase preko 10 tona, dok se za putnička vozila ograničava brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na magistralnom putu Gradiška - Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno.

Јednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina - Gornja Vijaka zbog aktiviranih klizišta.

Zbog bušenja i miniranja na kamenolomu "Grapska-Kostajnica" u mjestu Kostajnica, grad Doboj, biće privremena obustava saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj - Modriča, u mjestu Kostajnica do 29. marta.

Na regionalnom putu Razboj – Rudanka, na lokaciji prevoj Ljeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Јelaha.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 12 tona na regionalnom putu granica Republike Srpske/FBiH /Podkozara/ - Čajniče - granica Republike Srpske/Crne Gore /Metaljka/.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje - Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Na području FBiH u toku su radovi na ulazu u Neum, na putu Stolac - Neum, zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Na dionici Ključ - Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

U toku su radovi i na magistralnim putevima Grude - Vitina, Čevljanovići - Nišići.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja pri prelasku granice.