latinica  ћирилица
04/03/2024 |  10:20 ⇒ 11:33 | Autor: RTRS

U Beču Investicioni forum o mogućnostima ulaganja u Srpsku

Investicioni forum na kojem će biti predstavljene ponude za ulaganje u Republiku Srpsku biće održan danas u Beču u organizaciji Investiciono-razvojne banke Republike Srpske i Predstavništva Republike Srpske u Austriji.
Dražen Vrhovac - Foto: Ustupljena fotografija
Dražen VrhovacFoto: Ustupljena fotografija

Iz IRB-a navode da je cilj foruma da austrijski privrednici i preduzeća dobiju informacije o konkretnim ponudama za ulaganje, kao i da se upoznaju sa stimulativnom poreskom politikom Vlade Srpske i sa aktivnostima ove banke.

IRB na čelu sa vršiocem dužnosi direktora Draženom Vrhovcem predstaviće aktuelne i planirane projekte u oblasti javnih investicija, kao i industrijske zone koje uspješno djeluju širom Republike Srpske.

Fokus će, kako se navodi, biti na privrednim sektorima u oblasti saobraćajne infrastrukture, prerađivačke industrije (drvoprerađivačke i metaloprerađivačke), kao i u sektorima proizvodnje hrane i turizma.

- Investicioni forum u Beču dio je ovogodišnjih aktivnosti koje su proistekle iz prvog velikog i uspješnog Invest foruma u septembru prošle godine u Banjaluci, u organizaciji IRB-a i Vlade Republike Srpske - navodi se u saopštenju.

Investicioni forum u Beču održava se u saradnji sa Austrijsko-srpskim privrednim forumom i Udruženjem srpskih privrednika u ovoj zemlji.

Početak Investicionog foruma predviđen je u 18.00 časova u Predstavništvu Republike Srpske u Beču.