latinica  ћирилица
04/03/2024 |  11:39 ⇒ 11:40 | Autor: SRNA

Vuković: Јedva čekamo da film "Za danas toliko" vidi i publika u Srpskoj

Glumica Ivana Vuković, koja je na proteklom Međunarodnom filmskom festivalu u Beogradu - FEST, dobila nagradu za najbolju žensku ulogu u filmu "Za danas toliko", koji je podržao i Audio-vizuelni centar Republike Srpske, rekla je da jedva čeka da ovo ostvarenje pogleda i publika u Srpskoj.
Audio vizuelni centar - Foto: Facebook
Audio vizuelni centarFoto: Facebook

Vukovićeva je navela da su scene filma snimane u Novom Gradu.

- Na premijeri filma bili su nam prijatelji sa kojima smo radili u Novom Gradu i koji su nam pomogli da nam u tom gradu bude beskrajno lepo i zabavno. Јedva čekamo da publika van Beograda i Srbije, odnosno u regionu, vidi ovo ostvarenje i bićemo srećni da ga delimo sa svima - rekla je Vukovićeva i dodala da film tek treba da ide u distribuciju.

Ona je istakla da joj nagrada znači mnogo, pogotovo što ju je dobila za ulogu u ostvarenju koje je za nju posebno, jer je to već drugi film koji radi sa rediteljom Markom Đorđevićem i glumcem Filipom Đurićem.

- Kako je reditelj Marko Đorđević rekao ovo je naš film o nežnosti i film u ime nežnosti, film o ljubavi - rekla je Vukovićeva.

Ona je navela da joj nagrade mnogo znače, ali da ovaj film nije pitanje pojedinačnog, već nečega što je filmska ekipa podijelila zajedno.

Vukovićeva je podsjetila da je beogradska premijera filma održana 1. marta, u okviru FEST-a i da je ekipa ovih dana preplavljena emocijama.

- Ljudi imaju potrebu da dele sebe sa nama kroz utiske o filmu. To je najlepša stvar i najveća pobeda - navela je Vukovićeva za Srnu.

Ivani Vuković je na FEST-u pripala nagrada za najbolju žensku ulogu, dok je Politikina nagrada "Milutin Čolić" za najbolji srpski film pripala reditelju Marku Đorđeviću.

U filmu igraju Filip Đurić, Ivana Vuković, Nikola Rakočević, te regionalna i međunarodna zvijezda Goran Bogdan i drugi.

Film "Za danas toliko" je nastao pod okriljem producentske kuće "Altertise", a u koprodukciji sa kućama "SineRent", "Digital goblen medija" i "Stiglic prodakšn". U pitanju je koprodukcija Srbije i Republike Srpske.

Nastanak filma podržali su Ministarstvo kulture Srbije, Filmski centar Srbije, Audio-vizuelni centar Republike Srpske i grad Novi Sad.

Film je producirao Miloš Pušić, dok su koproducenti Ivica Vidanović i Đorđe Vranješ, a Stefan Јevđenijević je izvršni producent.