latinica  ћирилица
04/03/2024 |  11:51 ⇒ 13:32 | Autor: sputniknews.com

Vučić se sastao sa listom "Ivica Dačić - premijer Srbije", SPS spreman za saradnju sa SNS-om

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić započeo je današnje konsultacije o kandidatu za predsjednika Vlade Srbije, razgovorom sa predstavnicima liste "Ivica Dačić - premijer Srbije".
Vučić sa Dačićem (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ) -
Vučić sa Dačićem (Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ)

Nosilac liste "Ivica Dačić - premijer Srbije" Ivica Dačić izjavio je danas da je ta lista spremna za nastavak saradnje sa Srpskom naprednom strankom i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i da će u narednim nedjeljama uslediti konstituisanje svih državnih organa.

- Mi smo već više puta govorili, a i danas ponovili da smo ponosni na sve dobre rezultate koje smo zajedno ostvarili od 2012. godine i da smatramo da je za razvoj i budućnost Srbije od vitalnog značaja da sačuvamo političku stabilnost jer je to preduslov za odbranu državnog nacionalnog interesa, ali i da ostvarimo ciljeve razvoja - rekao je Dačić poslije razgovora kod Vučića u okviru konsultacija o mandataru za sastav nove Vlade.

Dodao je da se u Beogradu vidi da ako nema političke stabilnosti, mnogo vremena će odlaziti na stvari koje imaju sporedan značaj.

Dačić je naveo da ih je predsednik upoznao sa aktuelnom političkom situacijom, ali i spoljnopolitičkim aspektima, pritiscima na Srbiju, ekonomskim pitanjima i pitanjima daljeg razvoja.

- Razgovor koji potvrđuje ono što smo prethodnih mjeseci govorili, a to je da smo obostrano zainteresovani za dalji nastavak naše saradnje - rekao je Dačić.

Nakon konsultacija sa predstavnicima liste "Ivica Dačić - premijer Srbije" iz pres službe je najavljeno da će biti održane i konsultacije sa predstavnicima liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane".