latinica  ћирилица
04/03/2024 |  12:40 ⇒ 12:43 | Autor: TANЈUG

Dačić: Spremni smo da nastavimo saradnju sa SNS i sa Vučićem

Nosilac liste "Ivica Dačić - premijer Srbije", Ivica Dačić, izjavio je danas da je ta lista spremna za nastavak saradnje sa Srpskom naprednom strankom i predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, kao i da će u narednim nedjeljama uslijediti konstituisanje svih državnih organa.
Razgovori Vučića i Dačića (Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović) -
Razgovori Vučića i Dačića (Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović)

- Postoji spremnost, raspoloženje i riješenost da se napravi ta zajednička koaliciona lista, ali izbori još nisu raspisani, tako da u ovom trenutku, to je naša zajednička ideja sa Srpskom naprednom strankom - rekao je Dačić novinarima poslije razgovora kod predsjednika Vučića u okviru konsultacija o mandataru za sastav nove vlade.

Objasnio je da su to koalicione izborne liste kao i da svaka stranka zadržava svoj politički identitet sa idejom stvaranja, prema riječima Dačića, šireg fronta pokreta u narednom periodu.

- Razgovor koji potvrđuje ono što smo prethodnih mjeseci govorili, a to je da smo obostrano zainteresovani za dalji nastavak naše saradnje i da ćemo učestvovati u formiranju parlamentarne većine - rekao je Dačić.

Na pitanje novinara da li su predložili kandidata za mandatara, Dačić je rekao da nisu i dodao je da će kandidata za mandatara predložiti stranka koja je dobila najveći broj glasova.

- Mi smo već više puta govorili, a i danas ponovili da smo ponosni na sve dobre rezultate koje smo zajedno ostvarili od 2012. godine i da smatramo da je za razvoj i budućnost Srbije od vitalnog značaja da sačuvamo političku stabilnost, jer je to preduslov za odbranu državnog nacionalnog interesa, ali i da ostvarimo ciljeve razvoja - rekao je Dačić.

Dačić je naveo da ih je predsednik upoznao sa aktuelnom političkom situacijom, ali i spoljnopolitičkim aspektima, pritiscima na Srbiju, ekonomskim pitanjima i pitanjima daljeg razvoja.

Vučić će kasnije danas održati konsultacije sa predstavnicima liste okupljene oko Srpske napredne stranke.