latinica  ћирилица
04/03/2024 |  14:05 ⇒ 19:29 | Autor: RTRS

Odluka Ustavnog suda neće dovesti do rasta cijena električne energije za potrošače

Odluka Ustavnog suda Republike Srpske neće dovesti do povećanja cijena električne energije za potrošače u Srpskoj, rečeno je na današnjem sastanku predstavnika Regulatorne komisije za energetiku, predsjednika Srpske Milorada Dodika, premijera Radovana Viškovića, direktora Elektroprivrede Luke Petrovića i resornog ministra Petra Đokića.
Sastanak o cijeni električne energije - Foto: Ustupljena fotografija
Sastanak o cijeni električne energijeFoto: Ustupljena fotografija

Tom prilikom je usaglašeno da će Regulatorna komisija za energetiku donijeti rješenje kojim će se prilagoditi odluci Ustavnog suda o tarifama za obračun električne energije, objavljeno je profilu Vlade na društvenoj mreži Iks.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik objavio je na Iksu da će Regulatorna komisija za energetiku donijeti rješenje kojim će se prilagoditi odluci Ustavnog suda o tarifama za obračun električne energije i u okviru tarifnih grupa neće postojati podgrupe.

Premijer Višković je istakao da su predstavnici Republike Srpske brzo djelovali nakon odluke Ustavnog suda Republike Srpske i donijelu odluku kako električna energija ne bi poskupila za građane.

Poručio je da Vlada Republike Srpske neće dozvoliti da cijena struje bude povećana i da će iskoristiti sve mehanizme da ostane najjeftinija u regionu, kao i do sada.