latinica  ћирилица
04/03/2024 |  14:28 | Autor: RTRS

Uhapšena dvojica pripadnika oružanih snaga

MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona uhapsio je dvojicu pripadnika Oružanih snaga BiH, čiji su inicijali R.R. i T.T, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.
Policija Federacije BiH - Foto: RTRS
Policija Federacije BiHFoto: RTRS

Ova lica uhappšena su prije dva dana i protiv njih će biti provedena istraga i ostale radnje u skladu sa odredbama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH i Pravilnika o vojnoj disciplini i disciplinskom postupku, navode iz Ministarstva odbrane.

Iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona saopšteno je da su pripadnici Oružanih snaga BiH prilikom hapšenja na magistralnom putu u mjestu Ortiješ bili na dužnosti i da je od njih oduzeto pet kesica nepoznate biljne materije, dvije kesice sa nepoznatom grudvastom materijom, osam tableta raznih boja i dva mobilna telefona.

Na osnovu naredbe Opštinskog suda Mostar, izvršen je pretres kuće T.T. u Ortiješu i tom prilikom su oduzete dvije staklene tegle sa nepoznatom biljnom materijom, metalna mrvilica i pribor za izradu paketića za prodaju.

Tokom pretresa kuće R.R. u mjestu Klepci pronađene su i oduzete dvije automatske puške, veća količina municije različitog kalibra i okviri.

Policija je po naredbi Opštinskog suda Mostar pretresla i vozilo "opel astra" vllasništvo R.R. na parkingu ispred kasarne u Rodoču i tom prilikom je oduzela 81 tabletu u raznim bojama, digitalnu vagu i pribor za izradu paketića.