latinica  ћирилица
04/03/2024 |  14:33 ⇒ 14:37 | Autor: TANЈUG

Vladimiru Kecmanoviću pritvor produžen za još 60 dana

Viši sud u Beogradu produžio je danas pritvor za jos do 60 dana Vladimiru Kecmanovicu, ocu dečaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara škole.
Viši sud u Beogradu (Foto: Tanjug/Sava Radovanović) -
Viši sud u Beogradu (Foto: Tanjug/Sava Radovanović)

Pritvor je Vladimiru Kecmanovicu produžen zbog sumnje da bi u slučaju boravka na slobodi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično djelo, kao i s obzirom na to da se osnovano sumnja da je izvršio krivično djelo za koje je propisana kazna zatvora više od deset godina, a način izvršenja i težina posljedica krivičnog djela doveli su do uznemirenja javnosti koje može da ugrozi nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, saopšteno je iz tog suda.

Vladimiru Kecmanoviću je optužnicom na teret stavljeno teško krivično djelo protiv opšte sigurnosti, dok je majci dječaka Miljani Kecmanović na teret stavljeno izvršenje krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

U ovom postupku suđenje je počelo, ali je sudija odlučio da na prijdlog Višeg javnog tužilaštva u Beogradu ono bude zatvoreno za javnost.