latinica  ћирилица
04/03/2024 |  15:29 ⇒ 17:31 | Autor: RTRS

Egić posjetio porodicu Šteković: Pomoći svakom ugroženom borcu (VIDEO)

Ministarstvo rada i boračko- invalidske zaštite Republike Srpske pomoći će Zoranu Štekoviću iz Ševarlija kod Kozarske Dubice, borcu prve kategorije i ratnom vojnom invalidu da dogradi kuću. Četrnaestoro Štekovića živi u skromnim uslovima.
Egić posjetio porodicu Šteković - Foto: Ustupljena fotografija
Egić posjetio porodicu ŠtekovićFoto: Ustupljena fotografija

- Zahvalan sam svojim saborcima iz Kozarske Dubice kao i ministru Egiću koji su došli da vide u kakvim uslovima živi moja porodica, kaže Zoran Šteković iz Ševarlija. To potvrđuje da oni koji su stvarali Republiku Srpsku nisu zaboravljeni - kaže Šteković i dodaje da je prioritet da se kuća sredi.

Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Srpske izdvojiće pet hiljada maraka, a Boračka organizacija iz Kozarske Dubice organizuje akciju prikupljanja pomoći kako bi Štekovići živjeli u boljim uslovima.

- Odlučili smo da jedan skromniji iznos od pet hiljada KM dodijelimo da se rekonstruiše postojeći objekat gdje ljudi žive. Naša namjera je da svakom ugroženom borcu pomognemo onoliko koliko je to u našim mogućnostima - istakao je ministar Efić.

Nenad Bulić predsjednik Boračke organizacije Kozozarska Dubica navodi da su pokrenuli akciju za rješavanje proširenja stambenog prostora porodici Šteković.

- Koristim ovu priliku , da se zahvalim i ministaru Egiću i da mu se zahvalim na interesovanju koje je pokazao za ove boračke kategorije - dodao je Bulić.

Zoran Šteković sa suprugom, četiri sina i dvije snahe kao i šestoro unučadi žive u nedovršenoj kući. Zoran se uglavnom bavi poljoprivredom, a sinovi su odnedavno zaposleni.