latinica  ћирилица
04/03/2024 |  15:42 ⇒ 17:42 | Autor: RTRS

Humanitarna akcija "Od Banjaluke s ljubavlju", pozovite 1414 (VIDEO)

Od 1. marta pokrenuta je humanitarna akcija "Od Banjaluke s ljubavlju" u okviru koje, humani građani i institucije pozivom na broj 1414 mogu donirati 1 KM za izgradnju kuće za privremeno i dugoročno zbrinjavanje djece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju.
"Od Banjaluke s ljubavlju", humanitarna akcija - Foto: RTRS
"Od Banjaluke s ljubavlju", humanitarna akcijaFoto: RTRS

Roditelji djece sa poteškoćama u razvoju kažu da bi gradnjom kuće, osobe sa poteškoćama u razvoju imali ljepšu i sigurniju budućnost.

- "Imamo dnevni centar koji je samo za punoljetne osobe u našem slučaju kada je riječ o osobama sa autizmom koji funkcioniše na dnevnom nivou, to znači do tri sata poslije podne radnim danima. To je to, poslije se sami moramo za apsolutno sve snalaziti. Mi bez ovoga nemamo apsolutno nikakvu sigurnost šta će biti sa našim djetetom kada nas ne bude - navela je Danijela Višnjić, majka osobe sa poteškoćama u razvoju.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković istakaoje da će akcija trajati do kraja aprila.

- Na svim koncertima, događajima mi ćemo pozivati ljude, i na Dan grada da pozovu ovaj broj. Planirano je da ova akacija završi jednom humanitarnom večerom, koncertom i donatorskm večerom, koja će biti posljednji dan aprila, uz jedan veliki koncert - dodao je Stanivuković.