latinica  ћирилица
04/03/2024 |  18:59 | Autor: B92

Zvezda podijelila nagrade – najbolji džudisti i fudbaleri

DŽudistkinja Marica Perišić i džudista Nemanja Majdov proglašeni su danas za najbolje sportiste Sportskog društva Crvene zvezde u prošloj godini.
Crvena Zvezda, rođendan (foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr) -
Crvena Zvezda, rođendan (foto: TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/ nr)

Fudbaleri Crvene zvezde, koji su prošle sezone osvojili "duplu krunu", izabrani su za najbolji klub Sportskog društva.

Sportsko društvo Crvena zvezda proslavilo je danas 79. rođendan tradicionalnom svečanošću na kojoj su proglašeni najbolji kolektivi i pojedinci.

Vaterpolo stručnjak Aleksandar Filipović dobio je nagradu za najboljeg trenera SD Crvena zvezda.

Karting vozač David Matlak proglašen je za najboljeg pionira SD Crvena zvezda, dok je teniserka Dušica Popovski izabrana za najbolju pionirku "crveno-bijelih".

Pioniri fudbalskog kluba Crvena zvezda su proglašeni za najbolji pionirski klub.

Najbolji kadeti Crvene zvezde su mladi veslači Milan Stevanović i Milan Cvetković, dok je za najbolju kadetkinju proglašena mlada odbojkašica Simona Mateska. Mlade atletičarke Zvezde izabrane su za najbolji ženski kadetski klub.

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Topić izabran je za najboljeg juniora Crvene zvezde, dok je rvačica Maša Perović dobila nagradu za najbolju juniorku. Omladinci karate kluba izabrani su za najbolju juniorsku ekipu.

Trener mladih veslača Igor Lončar dobio je nagradu za najboljeg trenera mlađih kategorija.

Fudbaler Crvene zvezde Kosta Nedeljković izabran je za najboljeg mlađeg seniora. Karatistkinja Emilija Antanasijević proglašena je za najbolju mlađu seniorku.

Institut za transfuziju krvi dobio je od SD Crvena zvezda specijalnu nagradu "crveno-bijelo" srce, dok je doktor Darko Rajović izabran za medijsku ličnost godine. Telekom Srbija dobio je nagradu za poslovnog partnera godine.

Novoustanovljeno priznanje "Zvezdin dragoceni trenutak" pripalo je vaterpolo klubu za preokret u finalu i osvajanje Kupa Srbije u sezoni 2022/2023.

Specijalnu kapitensku zastavicu dobili su ženski šahovski, košarkaški i vaterpolo klub. Specijalnu nagradu dobili su i muški džudo i košarkaški klub.

Nagrade za životno djelo dobili su bivši rukometaš Zvezde Јovica Cvetković i nekadašnja košarkašica Sofija Pekić.

SD Crvena zvezda je 2023. godini osvojilo 25 pehara u seniorskoj konkurenciji i 20 u mlađim kategorijama. SD Crvena zvezda, koje je najtrofejnije u Srbiji i regionu, ima 34 kluba.

"Crveno-bijeli" su osnovani 4. marta 1945. godine u Deligradskoj ulici u Beogradu, na inicijativu grupe studenata koju su predvodili Slobodan Ćosić, Zoran Žujović, Svetozar Gligorić, Nebojša Popović i drugi.

Klubovi SD Crvena zvezda imaju više od 800 trofeja, a sportisti "crveno-bijelih" su osvojili više od 40 olimpijskih medalja.

Najveći uspjeh ostvarili su fudbaleri Crvene zvezde, koji su 1991. godine osvojili titulu prvaka Evrope i svijeta. Najbolji u Evropi bili su i atletičari, vaterpolisti, karatisti i košarkašice.