latinica  ћирилица
04/03/2024 |  21:29 ⇒ 05/03/2024 | 07:31 | Autor: banjaluka.net

Medvedev javnosti pokazao novu kartu Rusije (FOTO)

Teritorije s obje strane Dnjepra su neodvojivi dio Rusije. Duž obje obale Dnjepra sastavni su dio ruskih strateških istorijskih granica i svi pokušaji da ih nasilno promijene su osuđeni na propast.
Dmitrij Medvedev (foto: arhiva/EPA-EFE/EKATERINA SHTUKINA / SPUTNIK / GOVERNMENT POOL MANDATORY CREDIT) -
Dmitrij Medvedev (foto: arhiva/EPA-EFE/EKATERINA SHTUKINA / SPUTNIK / GOVERNMENT POOL MANDATORY CREDIT)

Rekao je ovo zamjenik predsjednika Savjeta bezbjednosti Rusije Dmitrij Medvedev tokom panela "Znanje prvo" na Svjetskom festivalu mladih u Sočiju, a tokom ovog predavanja pokazao je i novu mapu Rusije na kojoj se vide proširene teritorije.

Predavanju nekadašnjeg predsjednika i premijera Rusije prisustvovao je i dio članova delegacije Republike Srpske.

Medvedev je rekao da je geopolitički prostor Rusije još od perioda staroruske države.

- Imamo zajednički jezik, religiju, predstavu o svakodnevnom životu. To je i razlog zašto su dio, za svakog od nas, svetog prostora, bez obzira što taj prostor pokušavaju da sada razore divlji ukrajinski nacisti i njihovi gospodari - rekao je Medvedev.

On je napomenuo da više ne smije biti pokušaja ignorisanja ruskog javnog mnjenja.

- Rusija s pravom smatra Ukrajinu i njeno stanovništvo dijelom naše sveruske civilizacije. Da je Ukrajina izbjegla najgluplju zamku koju su postavile Sjedinjene Države i njeni saveznici kako bi se suprotstavili našoj zemlji uz pomoć Ukrajine i iskoristili upravo ovaj antiruski element, stvari su mogle biti drugačije - naglasio je on.