latinica  ћирилица
04/03/2024 |  21:45 ⇒ 21:46 | Autor: TANЈUG

Brnabić: Srbija održala rast uprkos krizama i teškim okolnostima u svijetu

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je večeras na Kopaonik biznis forumu da je Srbija uspjela da održi rast uprkos višestrukim krizama i izuzetno teškim okolnostima u svijetu.
Ana Brnabić (foto:TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr) -
Ana Brnabić (foto:TANJUG/ RADE PRELIĆ/ nr)

Ona je istakla da postoji konstantan privredni rast Srbije od 2019. godine godine, osim 2020. zbog pandemije kada je pad bio minimalan od 0,9 odsto, pa sve do sada.

- Mislim da smo uradili dobar posao. Žao mi je što su sve ove krize išle godinu za godinu. Srbija je mogla još mnogo brže, ali kakve su bile okolnosti dobro guramo naprijed. Optimista sam za budućnost. Nema pauze u radu i već smo predstavili novi plan do 2027. godine - Skok u budućnost, koji predviđa ambiciozne planove - navela je premijerka Srbije.

Kaže da je sve to postignuto zahvaljujući zajedničkom radu predsjednika Republike, njenog kabineta i cijele vlade.

Ona je rekla da je država dobro odgovorila na krize, pandemiju, rat na istoku Evrope i novi rat na Bliskom istoku.

- Usložnjavala se situacija u svijetu u izuzetno teškim okolnostima smo na najbolji način vodili ekonomiju i politiku Srbije - naglasila je ona.

Brnabićeva je istakla je Srbija u pandemiji bila jedna od 10 zemalja sveta kojoj je rasla zaposlenost i zemlja koja je bila prvak svijeta u rastu apsolutnog broja zaposlenih.

- Sa izuzetkom te 2020, mi smo od 2012. imali stalni rast stranih direktnih investicija - navela je ona.